CakesPastryDessertVegetablesSeafoodsMeatsNoodlesRiceSoupAppetizer


Kacang Panggang dengan Telur

Kacang Panggang dengan Telur

Resipi Sumbangan: Farah Fatiny Haji Hassani

Bahan-bahan:
1 tin kacang panggang (baked beans)
3 biji telur ayam (dipukul)
Margerine (untuk menggoreng)
3 ulas bawang merah
1/2 mangkuk cendawan butang (di dadu kecil)
2 sudu besar susu cair
Sedikit Garam

Cara membuatnya:
1. Goreng bawang merah hingga layu, kemudian masukkan cendawan butang.

2. Masukkan susu cair dan telur - kacau rata.

3. Akhir sekali, masukkan “baked beans” dan garam.

4. Sedia untuk dihidang bersama roti / roti bakar atau dimakan begitu sahaja.

5. Sesuai untuk dijadikan sarapan untuk kanak-kanak.


. Home | Basic Cooking | Herb & Spice | Recipe of the Day | Posting Your Recipe
Appetizer | Soup | Rice | Noodles | Meats | Seafoods | Vegetables | Dessert | Pastry | Cakes
.