CakesPastryDessertVegetablesSeafoodsMeatsNoodlesRiceSoupAppetizer


Biskut Bebola Coklat

Biskut Bebola Coklat

Resipi Sumbangan: Melati bt. Bahli

Bahan-bahan:
250 gm Mentega lembut
75 gm Gula halus
125 gm Tepung gandum
125 gm Tepung jagung
30 gm Serbuk koko

Cara membuatnya:
1. Pukul mentega dan gula halus hingga kembang dan berkrim.

2. Ayak tepung gandum, tepung jagung, serbuk koko dan masukkan ke dalam adunan metega. kacau hingga sebati.

3. Sediakan dulang pembakar yang telah disapu dengan sedikit mentega.

4. Ambil satu sudu adunan, tekan dengan garpu dan bakar selama 20-25 minit dalam ketuhar. biarkan sejuk atas dulang.


. Home | Basic Cooking | Herb & Spice | Recipe of the Day | Posting Your Recipe
Appetizer | Soup | Rice | Noodles | Meats | Seafoods | Vegetables | Dessert | Pastry | Cakes
.